עו”ד יצחק מלכו הוא השותף המנהל העומד בראשות המשרד. עו”ד מלכו בעל ניסיון של למעלה מ-50 שנה במגוון של תחומים משפטיים עו”ד מלכו הינו מומחה בעל שם במשפט מסחרי, בדיני חברות, פירוק ושיקום חברות, טלקומוניקציה, דיני זכויות יוצרים, קניין רוחני ותיקי ליטיגציה מורכבים.
בין שלל העניינים החשובים בהם טיפל עו”ד מלכו, ראוי לציון היא הצלחתו בפרשה בעניין “המגילות הגנוזות” שהיוותה תקדים משפטי מרכזי שעיצב את דיני זכויות היוצרים בישראל, פרשה שבגינה זכה עו”ד מלכו להערכה אקדמית וציבורית רחבה בתחום זכויות היוצרים, בישראל ובחו”ל.
בנוסף, עו”ד מלכו הוא בעל ניסיון עשיר בייצוג לקוחות מגוונים, תאגידים ומוסדות לצד אנשי עסקים ויחידים, גופים מקומיים לצד גופים בינלאומיים, ובאמתחתו של עו”ד מלכו יכולות ניהול משא ומתן מורכב.
בשנים האחרונות, פעילותו של עו”ד מלכו בתחום דיני חדלות הפירעון והבראת חברות היא הבולטת ביותר בין עיסוקיו השונים. משנת 2007, עו”ד מלכו משמש כמנהל מיוחד של אחת מקבוצות הנדל”ן והבנייה הגדולות בישראל – קבוצת חפציבה – המורכבת מ-26 חברות, הנמצאות כעת בהליכי פירוק שונים. קריסת חפציבה הייתה אחד מענייני חדלות הפירעון הגדולים ביותר שנראו אי פעם במדינת ישראל, בה היו מעורבים יותר מ-4,500 משפחות שרכשו דירות בעשרות פרויקטים ברחבי ישראל. עו”ד מלכו, בסיוע צוות שותפים ועורכי דין של הפירמה, הביא לשורת הסדרים עם מוסדות בנקאיים, אשר אפשרו את השלמתם המוצלחת של הפרויקטים וסייעו לרוכשי הדירות למיצוי זכויותיהם ביחס לנכסים שרכשו. בשנים האחרונות, עו”ד מלכו שימש גם כמנהל מיוחד של קרתא חברה לפיתוח מרכז ירושלים בע”מ, החברה הממשלתית הראשונה שנכנסה להליכי פירוק. בהנחייתו של עו”ד מלכו, בסיוע צוות שותפים ועורכי דין של הפירמה, שודרג נכס החברה ונערך מכרז למכירת כל נכסי קרתא, לרבות החניון, וכן חלקה של קרתא (30%) במרכז המסחרי ממילא, וזאת בסכום של למעלה מ-300 מיליון שקל. בעבר, עו”ד מלכו שימש כמפרק פרויקט הבנייה של עמותת “אור חדש” בעיר אשדוד, במסגרתו הוביל עו”ד מלכו שורה של הסדרים מוצלחים, ובעקבות כך התאפשר ביצועו בהצלחה של פרויקט בנייה גדול בהיקף של כ-600 יחידות דיור בעיר אשדוד, והנושים הבלתי מובטחים קיבלו תשלום העולה על 60% מתביעות החוב שהגישו.
בין תפקידיו הציבוריים הרבים מחוץ לפירמה, עו”ד מלכו משמש, כיו”ר מועצת המנהלים של מוזיאון ישראל שנחשב למוזיאון הלאומי של ישראל, כקונסול כללי של כבוד של אוסטריה בירושלים, כחבר מועצת המנהלים של המכון לתכנון מדיניות העם היהודי, וכיהן בחבר הנאמנים של אוניברסיטה העברית בירושלים.
בתקופת כהונתו הראשונה של חה”כ בנימין נתניהו כראש הממשלה (בין השנים 1996 – 1999), עו”ד מלכו – לבקשת ראש הממשלה – מילא באופן התנדבותי ומרצונו משימות מיוחדות שונות מטעם ראש הממשלה. אלה כללו את פעולתו כשליחו האישי של ראש הממשלה, וכמנהל המשא ומתן מטעם ממשלת ישראל ובחסות ארה”ב אל מול הנהגת הרשות הפלסטינית ויו”ר הרשות הפלסטינית לשעבר, יאסר ערפאת, פעולות שהובילו לעריכתם וביצועם של “הסכם חברון” ו”הסכם ואי” Wye River Memorandum)).
עו”ד מלכו פרסם מספר מאמרים משפטיים ובין פרסומיו הבולטים, מנויים “כתבי אופציה” הפרקליט לב (תשל”ט) 167 (יחד עם עו”ד אורן פרסקי); “היבטים משפטיים של שידורי הלווין בישראל” הפרקליט מ (תשנ”ב) 287 (בשיתוף עם עו”ד דב אברמוביץ ומרתה פרדמן); “ביקורת שיפוטית על החלטות במכרזים לערוצי טלוויזיה באנגליה ובישראל”: סקירה משפטית 114 (1992) (בשיתוף עם עו”ד דב אברמוביץ); “קליטת שידורי לווין והפצת פרסומת מסחרית בפקס – הסדר חקיקתי חדש” סקירה משפטי 137 (1993); וכן “Panel Discussion, Erwin Shimron Memorial International Symposium, on Computer Law”, 23 Israel Law Review (1986), 21